Na de behandeling & nazorg thuis

Voor ontharingsbehandelingen met de Gentle Lasers wordt het gepatenteerde Dynamic Cooling Device™ (DCD™) gebruikt. Vlak voor de laserpuls wordt er een spray, vergelijkbaar met een koele nevel, gespoten die er voor zorgt dat u weinig ongemak zult ervaren tijdens de behandeling. U kunt direct na de behandeling een lichte tinteling of brandend gevoel ervaren die een paar uur kan aanhouden, maar daarna vanzelf weg zal trekken. Irritatie, zwelling en roodheid kan optreden, wat een hele normale reactie is.

U mag het behandelde gebied direct koelen en eventueel insmeren met een vocht inbrengende crème om het herstelproces te versnellen. De specialist kan ook een optionele koelmethode gebruiken na de behandeling voor extra comfort.

Na de behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden direct weer oppakken. Vermijd blootstelling aan de zon om de kans op hyperpigmentatie tegen te gaan. Gebruik een zonnebrand van minimaal factor 30 gedurende de gehele behandelperiode. Vermijd plukken of krabben in het gebied dat behandeld is en gebruik geen haarverwijderingsproducten of soortgelijke behandelingen, zoals harsen, elektrolyse of epilatie, die de haarfollikel kan beschadigen gedurende 4-6 weken na de ontharingsbehandeling.

Tussen de 5-14 dagen na de behandeling zullen de haren uitvallen. Dit ziet eruit als nieuwe haargroei, maar dat is het niet. Na ongeveer 4-6 weken zal er weer nieuwe haargroei komen en kunt u weer een afspraak maken voor een nieuwe ontharingsbehandeling.   

Raadpleeg bij twijfel of vragen uw specialist.