Veel gestelde vragen

Hoe werken de ontharingsbehandelingen met de Gentle Lasers?

Laserenergie wordt door een smal handstuk afgegeven, welke wordt bediend door uw behandelend specialist. De laser geeft een intense laserstraal, welke wordt geabsorbeerd door de haar en wordt omgezet in warmte. De warmte vernietigt de haarfollikel terwijl het omliggende weefsel onaangetast blijft. Uw huid kan direct na de behandeling rood en gezwollen zijn. Dit kan een paar minuten tot een aantal uur na de behandeling zo blijven.

Zijn de behandelingen pijnlijk? Wat kan ik verwachten?

U kunt een lichte tik of prik ervaren. Voor ontharingsbehandelingen met de Gentle Lasers wordt het gepatenteerde Dynamic Cooling Device™ (DCD™) gebruikt, wat als een koele nevel op de huid aanvoelt. Dit is slechts milliseconden voor de laserpuls. Dynamic Cooling Device™ zorgt ervoor dat ontharingsbehandelingen zowel comfortabel als effectief zijn.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen gedurende de procedure?

Vermijd blootstelling aan de zon tenminste vier weken voor de behandeling. Een gebruinde huid moet eerst lichter worden voordat deze behandeld kan worden. Niet bleken, plukken of waxen gedurende 4 tot 6 weken voor en na de behandeling. Uitgebreidere informatie is te vinden onder voorbereiding.

Wat zijn de kosten voor een behandeling?

De prijs voor een behandeling is afhankelijk van het gebied dat u wilt laten behandelen en kunnen per kliniek variëren. Neem contact op met een kliniek bij u in de buurt.

Hoe lang duurt een behandeling, en hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Behandeltijden variëren, afhankelijk van uw specifieke wensen. Haargroei wordt minder na elke behandeling, maar het aantal behandelingen is afhankelijk van uw haarkleur, haartype, behandelgebied en teint.

Wat zijn de risico’s?

Behandelingen met de Gentle Lasers zijn medische behandelingen. U kunt direct na de behandeling van het behandelde gebied een warm gevoel ervaren die tot een paar uur na de behandeling kan aanhouden. Irritatie, roodheid en zwelling na de behandeling is een normale reactie. Het koelen van de huid en het regelmatig insmeren van een vocht inbrengende crème kan het genezingsproces versnellen. Er kunnen mogelijk ook zeldzame complicaties optreden, zoals huidverkleuring (hyperpigmentatie) en littekens. Hoewel deze effecten zeldzaam zijn en naar verwachting tijdelijk adviseren wij altijd contact op te nemen met uw behandelend specialist.

Ben ik een geschikte kandidaat voor de behandeling?

Vrijwel elk huidtype en bijna alle haartypes kunnen behandeld worden. Voorafgaand aan een behandeling zal een specialist eerst een intake gesprek inplannen om vast te kunnen stellen of u geschikt bent voor de behandeling. Neem contact op met een kliniek bij u in de buurt.